21.3.2019

Závěrečný turnaj pražského přeboru mladších žáků 2018/2019

V neděli 17.3.2019 se konal poslední pražský přebor mladších žáků v této sezoně. Kluci bojovali ze všech sil, aby si ještě na poslední chvíli vylepšili své postavení v celkovém pořadí.
   Týmu "A" se to částečně podařilo, když vyhrál 3 zápasy a v tom posledním proti Řevnicím hrál ještě o vítězství ve skupině. Bohužel tento zápas kluci prohráli a obsadili tak celkové 5. místo. 
   Tým "B" prohrál 3 zápasy a v posledním zápase proti Dansportu "B" tak hrál o to, aby neskončil ve skupině poslední. Nakonec to kluci v dramatickém zápase ubojovali a skončili tak celkově na 8. místě.
   Tým "C" se sice ve své skupině 2 ze 3 zápasů vyhrál, ale ani kluci z týmu, ani trenér nemohli být spokojeni, protože bohužel dělali kluci zbytečně moc nevynucených chyb a všechny sety byly v koncovce pouze o 2 body, což značí velké drama až do konce.
   Tým "D" se opět ukázala jako perspektivní tým, když i přesto, že jsou tam naši nejmladší hráči, kteří jsou prvním rokem v mladších žácích, dokázali 2 ze 3 zápasů vyhrát v poměru 2:0. Bohužel ani tento turnaj už nepomohl k lepšímu než celkovému 24.místu.

  Komentář trenéra Martina Tožičky k celé sezoně:  "Kdyby mi někdo před začátkem sezony řekl, že budeme mít dva týmy v TOP 10, asi bych mu nevěřil. Celkové 5. a 8. místo určitě nejsou neúspěch. Hlavně to 8. místo týmu našeho "béčka" je super! Ale jak řekli sami kluci z "áčka" po posledním turnaji, mohli a měli být výš. Bohužel se to nepovedlo, ale jak říkám, 5. místo určitě neúspěch není. Určitě bych ale jako neúspěch nebral ani celkové 13. místo "céčka", i když zde platí to samé co u týmu "A", tedy že jsem věřil, že kluci mají schopnost na to být celkově výš. Bohužel se to také nepovedlo, většinou z důvodu vlastních chyb. Co se týče "déčka" a jeho 24. místa, tak tam klukům nic vyčítat nebudeme, protože to jsou opravdu kluci, kteří před letošní sezonou přišli z přípravek a někteří dokonce ještě nebyli věkem ani mladší žáci, přesto jsme si je vzali a je vidět, že jsme neudělali chybu. Samozřejmě, že dělají chyby, ale tyto chyby většinou pramení z toho, že jsou malí věkově i výškově a ještě nemají takové reakce jako starší kluci. Zároveň ještě nejsou technicky úplně správně, byť jsou na dobré cestě a jejich volejbal často snese přísná měřítka vzhledem k věku. Tito kluci jsou určitě velmi perspektivní. A ještě poslední slovo k této sezoně: Celkově jsme bohužel žehrali na nevyrovnanost výkonů kluků. Všichni tito kluci byli schopni zahrát výborné zápasy, ale zároveň také zápasy, kdy se nedařilo vůbec nic nebo dělali chyby z vlastní nepozornosti a nekoncentrovanosti. Ale to všechno vylepšíme a příští sezonu budeme silnější!"

Týmy: Přípravka chlapci (Přípravka chlapci)

sk kometa praha

Copyright © SK Kometa Praha, z.s.

Psychological