22.2.2012

Přerovský volejbalový klub vs. SK Slavia Kometa Praha

V sobotu 12. února jsme se vydali až do dalekého Přerova, abychom změřily své síly s tamějším týmem extraligy kadetek. Přerov byl jediný tým, který byl na tom, co se umístění v tabulce týče, nějak stejně špatně jako my, a tak jsme měly za úkol jen přijet, převálcovat soupeře tři nula a dostat tohoto slabého protivníka pod sebe a dokázat tím, že máme ještě šanci se prát o čtvrté místo v naší skupině, a tím se vyhnout baráži.
Úkol jsme splnily, i když to byl docela boj a zbytečné nervy. Do prvního setu prvního zápasu jsme nekompromisně nastoupily jako favoritky a nasadily jsme celkem pohodlný náskok asi osmi bodů. Nevím, co se stalo, jestli jsme si byly příliš jisté svou výhrou nebo jen ztratily koncentraci, ale každopádně se tím rozjela největší „plácaná“, jakou už jsme dlouho nepřevedly. Tento set jsme si sice dohrály s 26, ale tím naše show zdaleka neskončila. Ve druhém setu jsme se ještě chytly a vyhrály s 16, ale třetí a čtvrtý set byl docela drsný. Jak řekl Jáša, opravdu to vypadalo, že nám chybí ruce. Nechci tím úplně potopit náš volejbalový um, ale některé zákroky byly až k pláči. Na kolena nás srazily bohužel individuální nesmyslné chyby, kterým se nikdo nevyhnul. Na trable s příjmem nebo neustálé „hmatání“ do sítě. A tak není příklad vybraný asi 3 metrový out, na který huláká celý tým, divu, že nás soupeř v tomto rozpoložení dvakrát porazil s 23 a s 20. Trenér už nám odmítal cokoli poradit a vůbec vstávat na time, a tak bylo pouze na naší iniciativě, abychom si uhrály ten poslední zkrácený set. Začaly jsme opravdu dobře a zase si vytvořily celkem luxusní bodový náskok. Ale to bychom nebyly my, abychom do naší hry nezakomponovaly ještě trochu dramatu. A tak hlavně našimi vlastními chybami jsme se zase přiblížily tváří tvář soupeři. Nakonec nám pomohlo hlavně štěstí, a tak jsme zápas dovedly do vítězného konce.
Druhý zápas byl už o poznání lepší, soustředěný a naplno odpracovaný. I když na konci třetího setu, přece jen byla znát únava, dokázaly jsme zápas dotáhnout až do úplného konce. Můžeme se tedy chlubit s výhrami ve všech třech setech (-18, -16, -19). 
Určitě byly pro nás tyto zápasy cenná zkušenost, a tak jen doufám, že příště dokážeme náš výkon ze druhého zápasu ještě vyšperkovat a vyladit, a dostat se tak ještě do vyšších pater tabulky. Téra

Týmy: Extraliga Kadetky (Kadetky)

sk kometa praha

Copyright © SK Kometa Praha, z.s.

Psychological